Mila-utställning 2015

Mila 2015 005Till Mila-utställningen 2015 ska 1-års-tjuren 549 Biggless av Folkestorp, han är till salu och anmäld till auktionen på Mila. En mycket trevlig tjur och om jag inte haft för mycket av hans blod i min besättning så hade han fått vara verksam här.

12 Januari. Har idag bundit upp honom för första gången och klippt huvudet. Lite väl mycket på en gång men det gick bra.

14 Januari. Bundit upp och fått godis.

15 Januari. Lett honom i boxen och lockat framåt med godis och det fungerade utmärkt tills han stack iväg, han är stark. Till helgen ska han få promenera ute bunden i lastmaskinen.

17 Januari. Idag tog vi lastmaskinen till hjälp, band honom i den och backade så sakta. Per körde och jag gick vid Biggless sida. Han lärde sig gå framåt och stanna utan att jag behövde slita armarna av mig. Med mycket godis och beröm verkade han tycka det var riktigt trevligt. Sedan stod han uppbunden med huvudet högt en stund, han fann sig i det också. Med berömd godkänd idag.

19 Januari. Idag har han stått uppbunden ca 1 timme samtidigt som han njöt av att bli ryktad och ompysslad.

22 Januari. Bundit upp och promenerat i boxen med grimma. Han är så duktig!

24 Januari. Ryktat honom lös i boxen och han gillar verkligen att bli ompysslad.

25 Januari. Tagit på honom utställningsgrimman. Han går bara framåt när det finns godis som lockar. Hur ska det gå? Är nog bäst han får lite ledigt nu.

31 Januari. Mina döttrar Frida och Christine kommit hem för att hjälpa till med tvättning och klippning av Biggless. Han är mycket duktig och tålmodig. Nu har han fått en egen box så jag lättare kan fixa med honom fram till utställningen.

5 Februari. Idag har vi tagit på honom utställningsgrimma tränat att gå framåt sakta och stanna på kommando och använt showsticken för första gången för att han ska lära sig ställa benen korrekt. Ben-uppställning var inga problem och för övrigt o.k. Jag får vara nöjd!

8 Februari. Per har gått med honom i utställningsgrimman för jag skadade ett revben för några dagar sedan, hoppas det är bättre till torsdag. Båda skötte sig perfekt!!! Sedan friserade jag honom lite till och snart är han redo för showtime!  Ska bli roligt!

11 -14 Februari. Nu har vi varit på Mila. Vi åkte dit och stallade upp på onsdagen den 11 Februari. Mässans stora köttdjursdag är av tradition på torsdagen och då var det dags för visning av Biggless. I hans klass var de endast 2 ungtjurar och den andra, Santana av Gylteboda var både äldre och biffigare så ännu en gång ( likadant 2014) visste jag att den blåa rosetten var min. Biggless fick mycket fina omdömmen, han är en harmonisk tjur med bra ben och rygg. Senare var han med på Elitauktionen där och såldes för 25000kr till Bo Danielsson i Höganäs och vi levererade honom dit på kvällen. Jag är övertygad om att han fått ett mycket bra hem. Överst bild ifrån Milamässan på mig och Biggless.