Träning inför Elmia! 2013

IMG_1324elmia 057IMG_1326IMG_1327Kvigorna som vi anmält heter Katie och Fortuna.

20 September. Vi startar träningen med kvigorna idag. Jag, Eva och min dotter Frida.

Katie rör sig inte ur fläcken och Fortuna sätter full fart åt alla håll och kanter.

Pusssst!! Det här blir inte lätt!

22 September. Det har det gått riktigt bra. Katie som tränats tidigare fick en utställningsgrimma på sig och då skötte hon sig fint.

Fortuna fick promenera efter lastmaskinen en stund, lugnt och fint med massor av beröm. Det gick bättre att leda i grimma senare.

23 September. Katie går fint i sin utställningsgrimma, ser riktigt lovande ut. Fortuna stod först uppbunden med högt huvud. När vi senare skulle leda henne var hon otroligt trög och ville inte gå framåt. Lite kraftfoder i handen så gick det bättre. Det går sakta framåt!!! Nu tar vi ledigt ett par dagar!!

26 September. Har promenerat  med kvigorna i stallgången idag, det gick förvånansvärt bra.

29 September. Jobbat två korta pass med båda kvigorna. Lyssnar bra till s.k hästkommandon. Katie sköter sig mycket bra. Fortuna fick först stå uppbunden med högt huvud innan hon leddes i grimma och hon börjar förstå vad jag vill nu. Skötte sig o.k.

2 oktober. Idag gick det mycket bra.

7 oktober. Det går rätt bra. Katie går bäst med Frida och Fortuna bäst med mig.

17 oktober. Jag tar en runda i stallet med dem och de sköter sig fint.

19 oktober. Frida kommer hem och vi går en runda med dem, det går bra.

20 oktober. Tvättning och schamponering.

22 oktober. Kvigorna hämtas av Patrik vid 15.00-tiden för att fraktas till Elmia. Kvigorna anländer vid 19-tiden. Känns lite rörigt för det är många djur som ska lastas av och bindas upp.

23 oktober. Frida och jag bor på B&B i Bankeryd, ca 20 min bilfärd ifrån Elmia. Vi stiger upp vid 5-tiden och beger oss strax till Elmia. Tvättar och fönar kvigorna så de ska se fina ut till Elmia-öppnandet.

24 oktober. Idag är det stora köttvisningsdagen, det är många köttdjur som visas och Hereford startar kl. 10.00 så det blir nog lite trängsel vid tvättarna. Vi startar tidigt idag också. Pust!  Ca 9.30 är kvigorna fina och vi har fått på oss våra visningsskjortor. Vi känner oss redo och nu kan man lugnt invänta ”showtime” då lägger sig Katie i en kobladda. Skit också! Stress-stress!  Tvätta, föna, kamma och sedan redo för showtime igen.                                                                                                          Så är allt över och vi är jättenöjda. Det var 10 st kvigor i ringen och Fortuna fick en femteplacering och Katie en sjätteplacering.

Fortuna fick också chansen att vara med i showmanshiptävlingen tack vare Henrik Holmberg-Larsson som syns här på en av bilderna. Han fick en fjärdeplacering av 16 deltagare. Grattis!

26 oktober. Vi åker hemåt och tycker att vi har haft en rolig och intressant upplevelse som verkligen gett mersmak. Visst har det varit mycket jobb och planering för att kunna genomföra det här men det har det varit värt.  Kvigorna kom med transporten vid nio-tiden på kvällen och får nu pusta ut i varsin halmströdd box.

Nu ska jag se om jag har någon snygging som kan passa på MILA-utställningen. ??? Kanske!